Youngsters Van Hoecke en De Tier debuteren bij Lotto-Jumbo in de WorldTour: "Groeien en veel leren"

Redactie
| 0 reacties
Youngsters Van Hoecke en De Tier debuteren bij Lotto-Jumbo in de WorldTour: "Groeien en veel leren"
Foto: © photonews

Floris De Tier (24) en Gijs Van Hoecke (25) verlieten Topsport Vlaanderen-Baloise en maken met LottoNL-Jumbo hun debuut bij een WorldTour-team. Beide youngsters willen veel leren en progressie maken.

Gijs Van Hoecke toonde zich op de teampresentatie bijzonder gelukkig met zijn overstap naar LottoNL-Jumbo. "Het was een beetje nu of nooit", vertelt hij. "Ik ben heel blij dat ik hier kon tekenen. Mijn sterke voorjaar zal ongetwijfeld een rol gespeeld hebben, ik hoop hier nu verder te groeien."

De renner uit Lochristi is gezond ambitieus. "Ik hoop een plekje in de sprinttrein van Dylan Groenewegen te verdienen. Dylan is een sterke sprinter en kan het afmaken. We zijn met negen jongens voor zes plekjes, dus het wordt knokken. Maar het is mijn doel om daar een plekje te veroveren."

Veel opsteken van Jurgen Van den Broeck

Ook generatiegenoot Floris De Tier (24) zet zijn eerste stappen bij het WorldTour-team en heeft veel aan ploegmaat Jurgen Van den Broeck. "Op de voorbije stage heb ik veel van hem opgestoken. Hij geeft me tips, staat me met raad en daad bij. Het is een fijne ploegmaat."

"Zelf wil ik hier bij LottoNL-Jumbo vooral veel leren", zegt De Tier. "Ik ben een klimmer, maar de voorbije jaren koerste ik vooral in kleinere wedstrijden. Nu kan ik me meten op een hoger niveau, andere wedstrijden rijden en ik wil zien wat ik waard ben in die grote koersen. Mijn eerste wedstrijd wordt de Ronde van Abu Dhabi eind januari."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5044 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties