Albert wil niet weten van vriendschap: "Wout moet voortaan de deur durven dichtdoen"

Redactie
| 25 reacties
Albert wil niet weten van vriendschap: "Wout moet voortaan de deur durven dichtdoen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel en Wout Van Aert zijn te lief voor elkaar. Zowel tijdens als na cross. Het is wat je de laatste weken vaak kon horen. Volgens ploegleider en mentor Niels Albert moet zijn poulain eens wat meer op tafel slaan.

Volgens Albert kan er tussen grote concurrenten geen vriendschap bestaan. "Uw concurrent kan nooit uw vriend zijn", klinkt het bij Albert. "Ze moeten elkaar respecteren, zoals ik destijds Sven Nys respecteerde, maar hij is nooit mijn kameraad geweest. Wout en Mathieu zijn nog te braaf voor elkaar, ook in de media."

Een goed voorbeeld was de cross in Antwerpen. "In die cruciale aanloop naar de zandstrook had hij altijd de deur moeten dichtdoen, punt. Het moet sportief blijven, maar daar mag hij zich niet laten doen. Als ik in mijn tijd met iemand naar zo'n punt zou zijn gespurt, dan had je twee mogelijkheden: of we lagen allebei tegen de grond, of ik ging eerst door de bocht."

"Wout moet zich eens kwaad maken, keihard op tafel slaan, tegen zichzelf zeggen dat Mathieu zijn vriend niet is. Als Mathieu dan niet wil toegeven, dan hangen ze beiden in den draad. Ik zeg niet dat het zo moet, maar Wout mag zich niet meer laten doen. Wout moet voortaan de deur durven dichtdoen", besluit Albert in HNB.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties