Van den Broeck verliet Katusha voor Lotto-Jumbo: "Ik liep er verloren tussen de nationaliteiten, hier voel ik me meer thuis"

Redactie
| 11 reacties
Van den Broeck verliet Katusha voor Lotto-Jumbo: "Ik liep er verloren tussen de nationaliteiten, hier voel ik me meer thuis"
Foto: © photonews

Jurgen Van den Broeck was één van de nieuwe gezichten op de officiële ploegvoorstelling van LottoNL-Jumbo. De 33-jarige klimmer heeft bij de Nederlandse wielerformatie opnieuw een goed gevoel.

Jurgen Van den Broeck is blij met zijn overstap naar LottoNL-Jumbo. "Bij Katusha liep ik beetje verloren tussen nationaliteiten", zegt de Kempenaar daarover. "Hier spreek ik de taal van de meeste andere renners, dat is toch een groot verschil. Je voelt je meteen thuis, direct in de groep. Het voelt goed aan."

De Tour was jarenlang het hoofddoel van Van den Broeck, maar de 33-jarige klimmer is - op eigen vraag - geen kopman bij Lotto-Jumbo. Het is nog niet zeker of hij dit jaar wel aan de start van de Tour zal staan. "Het mag, maar het hoeft niet. Mijn tijdrijden wil ik dit jaar ook weer verbeteren, er wordt hier veel aandacht aan besteed en het BK tijdrijden is wel een doel."

In 2015 werd Van den Broeck Belgisch kampioen tijdrijden. Zijn programma ziet er voorlopig als volgt uit: de Ronde van Valencia, Ruta del Sol, Parijs-Nice, de Ronde van Catalonië en de Giro. Voorafgaand aan de Giro volgt ook nog een hoogtestage van drie weken samen met een groot deel van de andere Giro-renners.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties