Belgische hardrijder getuigt: "Andere mensen gaan een koffie drinken, ik ga naar de kerk"

Redactie
| 14 reacties
Belgische hardrijder getuigt: "Andere mensen gaan een koffie drinken, ik ga naar de kerk"
Foto: © photonews

Heel wat wielrenners zullen kerstavond en kerstdag doorbrengen bij familie en vrienden. Julien Vermote is nog één van de weinigen in het peloton die ook een bezoekje aan de kerk zal brengen.

Julien Vermote is door zijn ouders katholiek opgevoed en ging van jongs af aan al mee naar de kerk. "De middernachtmis zal ik vanavond niet bijwonen. Maar om 18 uur ga ik wel naar de eucharistieviering in mijn vaste stek, de Sint-Michiels­kerk in Kortrijk", vertelt Vermote. "Zo'n kerstmis is altijd fijn."

"De kerk zit voller dan op andere dagen en de sfeer is ook meer uitgelaten. Al kan ik net zo genieten van een lege kerk. Ik zie het dan als een soort bezinning. Andere mensen gaan een koffie drinken, ik ga naar de kerk", aldus de West-Vlaming in Het Nieuwsblad.

De renner van Quick-Step-Floors probeert als het kan elke week een bezoekje te brengen. "Ik probeer elke week te gaan, maar omdat ik tijdens het seizoen op weekenddagen vaak niet in het land ben, ga ik soms op maandag of dinsdag in mijn eentje. Ik houd de tel niet bij, maar ik denk dat ik per jaar toch aan veertig kerkbezoeken kom."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties