"Ik herinner me nog heel goed hoe Kerstmis heilig was voor Stybar"

Redactie
| 1 reacties
"Ik herinner me nog heel goed hoe Kerstmis heilig was voor Stybar"

Het is een drukke periode voor de crossers deze dagen. Vrijdagavond werd er in Diegem gereden, maandag staat de WB-manche in Heusden-Zolder op het programma. Een speciale kerst dus voor de meeste crossers.

Bart Wellens had het erover in zijn column in Het Nieuwsblad. "Ik heb heel mijn carrière lang vooral te doen gehad met de buitenlanders. Ik herinner me nog heel goed hoe Kerstmis heilig was voor Stybar", opent Wellens. "Die reed na de laatste wedstrijd als een gek naar Tsjechië, vierde thuis Kerstmis en keerde meteen terug om aan de volgende wedstrijden deel te nemen."

Bij familie of crossen?

"Ik kan ook begrijpen dat sommige buitenlanders de wedstrijden rond Kerstmis laten vallen om toch maar bij de familie te kunnen zijn. Wat als er op tweede kerstdag in het Spaanse Igorre een wereldbeker zou worden georganiseerd? Jongeren als Wout of Mathieu maken daar geen probleem van", aldus de ploegleider.

Enkele crossers zouden daar volgens Wellens wél een probleem van maken. "Maar ik kan mij inbeelden dat iemand als Klaas Vantornout, een renner met een gezin, toch zou passen voor zo'n verre verplaatsing. Ikzelf zou ook gaan! Alles staat of valt met planning. Als je op voorhand weet dat je naar het buitenland moet, dan vier je kerst gewoon een dag eerder."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties