Lars Boom blikt vooruit naar Heusden-Zolder: "Voel me beter dan vorig jaar"

Redactie
| 2 reacties
Lars Boom blikt vooruit naar Heusden-Zolder: "Voel me beter dan vorig jaar"

Lars Boom staat komende maandag aan de start in de Wereldbeker van Heusden-Zolder. De Nederlander is niet bepaald ambitieus voor die WB-manche, maar wil vooral op het Nederlands kampioenschap pas echt goed zijn.

Lars Boom weet dat hij nog niet top is, maar wil wel een goed resultaat rijden in Limburg. "Ik finishte vorig jaar na wat pijntjes op 7,5 minuut. Als ik op 3,5 minuten zou kunnen finishen, dat zou goed zijn", stelt Boom. "Dat is wel een beetje het doel. Ik voel me beter dan vorig jaar, dus wat dat betreft, moet er wel een goede uitslag inzitten."

Nederlands kampioenschap

Later in januari volgt nog het Nederlands kampioenschap. Boom ziet maar één grote favoriet. "Mathieu moet pech hebben of ziek worden. Die twee jongens zijn momenteel outstanding in de cross. Het is wel heel mooi om naar te kijken, maar als je daar tegen moet concurreren, dat is wat minder. Dan moet je nog wat harder proberen te werken."

"Ik ken de omloop in Sint-Michielsgestel. Het is veel draaien en keren, dus het gaat geen perfect rondje voor mij zijn. Maar ik wil me daar wel laten zien aan Gerben de Knegt, zodat ik een WK-selectie kan verdienen. Dat is mijn doel", besluit Boom.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties