Ook Nederlandse nieuwkomer ontkomt niet aan traditie bij Lotto Soudal: "Telefoon heeft het ondertussen begeven"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ook Nederlandse nieuwkomer ontkomt niet aan traditie bij Lotto Soudal: "Telefoon heeft het ondertussen begeven"

Eén van de nieuwkomers bij Lotto Soudal is het Nederlandse sprinttalent Moreno Hofland. De nieuwkomer zal een belangrijk onderdeel worden van de sprinttrein van André Greipel, maar zal ook regelmatig zijn eigen kans mogen gaan.

Op het trainingskamp werd Hofland - het is een traditie bij Lotto Soudal - in het zwembad gegooid door zijn ploegmaats. "Mijn telefoon heeft het ondertussen begeven, ja", lacht Hofland. "Ik had hem zelf aan een jongen gegeven die hem droog zou houden, maar die jongen is even later ook in het water beland. Je bent nergens veilig."

Samen met Greipel

Hofland kende een minder seizoen in 2016, maar hoopt dat hij dit jaar opnieuw vlagen van zijn talent kan laten zien. "Ik hoop dat dit mijn jaar wordt. Ik hoop me te laten zien in lastige koersen en lastige finales. Daarnaast ga ik ook op stap met André Greipel in de sprinttrein, dus ik ben vooral benieuwd hoe dat zal uitpakken."

Een speciaal gevoel natuurlijk, want Greipel is de laatste jaren één van de snelste mannen van het peloton. "De laatste tien jaar is hij één van de beste sprinters van de wereld geweest. Het is zeker speciaal om met hem samen te werken. Ik voel me al goed thuis bij deze ploeg", besluit de Nederlander.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties