Talentvolle neoprof van Lotto Soudal onder het mes: "Natuurlijk is dit een domper"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Talentvolle neoprof van Lotto Soudal onder het mes: "Natuurlijk is dit een domper"

Hij is één van de drie neoprofs van Lotto Soudal voor het nieuwe wielerseizoen, maar het seizoen is toch iets of wat in mineur begonnen voor de jonge Enzo Wouters. De renner heeft vrijdag een kijkoperatie ondergaan.

Dokter Toon Claes heeft daarbij een ontsteking verwijderd aan het kapsel van de linkerknie. Die ontsteking is door de talrijke omwentelingen bij een renner een vervelende blessure. "Natuurlijk is dit een domper als je na het eerste trainingskamp al onder het mes moet", liet Wouters weten bij zijn ploeg.

"Anderzijds gebeurt het beter nu dan binnen enkele maanden. Volgens de dokter is er vrij veel ontstoken weefsel weggenomen en was de ingreep zeker nodig. Tijdens mijn revalidatie zal ‘geduld’ het codewoord worden", zegt de jonge renner.

Enkele maanden out

Binnen drie weken mag het talent opnieuw fietsen en Wouters hoopt er over enkele maanden te staan. "Indien ik mij aan de voorgeschreven rust en wederopbouw houd, sta ik er binnen enkele maanden opnieuw. Ik was er natuurlijk op gebrand om het seizoen goed te starten, maar die start zal nu even uitgesteld worden", besluit Wouters.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties