Trialbiker Kenny Belaey sluit zijn seizoen in schoonheid af in ... de NBA

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Trialbiker Kenny Belaey sluit zijn seizoen in schoonheid af in ... de NBA

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Trialbiker Kenny Belaey pakte afgelopen seizoen in september nog brons op het WK. De afgelopen twee weken heeft hij zijn seizoen afgesloten met een tournee in de NBA, waar hij tijdens de pauze iedereen liet meegenieten van zijn kunstjes.

Belaeys tourde onder meer van Milwaukee naar het legendarische United Center van de Chicago Red Bulls. Hij sloot zijn tournee af met de wedstrijd tussen de Indiana Pacers en de Charlotte Hornets.

"Het is altijd fantastisch om voor een enthousiast publiek in dergelijke grote arena’s te mogen optreden. Die halftime shows mag je qua intensiteit gerust met een trialbike wedstrijd vergelijken. Ze zijn kort, maar explosief en spectaculair", zegt de trialbiker.

Belaey is steeds onder de indruk van de NBA. Maar een favoriete ploeg heeft hij niet. "Een voorkeur voor een bepaald team heb ik niet, maar mijn bewondering voor de toppers in de NBA is inderdaad alleen maar gegroeid."

"Profbasketters krijgen hier een loodzwaar programma voorgeschoteld met veel wedstrijden en verplaatsingen. Tel daar de media-aandacht en de hevige concurrentie bij en je begrijpt hoe uniek een speler als James Harden is", besluit Belaey.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties