Gefrustreerde van der Poel niet te spreken over collega: "Dat zal ik zeker onthouden"

Redactie
| 25 reacties
Gefrustreerde van der Poel niet te spreken over collega: "Dat zal ik zeker onthouden"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel kende een echte pechdag in Heusden-Zolder. De Nederlander eindigde buiten de top 10 en zag Van Aert naar een gemakkelijke zege rijden. Hij was wel niet te spreken over het gedrag van een collega.

Van der Poel werd in de kant gereden en was erg gefrustreerd na de wedstrijd. "Ik was goed vertrokken, maar werd aan de kant gereden. Daar kon ik echt niet mee lachen", opent de Nederlander bij Sporza. "Wat ik daarmee bedoel? Ik zal geen namen noemen, maar ik weet wie het gedaan heeft en zal dat zeker onthouden."

Nog méér pech

En ook daarna kende de Nederlandse kampioen nog de nodige pech. "In dat gedrum reed ik ook mijn schoen stuk en na mijn schoenwissel wist ik dat ik voor het podium moest gaan. Ik reed op de derde plaats, maar had ook nog eens een lekke band. Het had toen weinig zin om nog moeite te doen", aldus van der Poel.

Van der Poel geeft toe dat hij niet helemaal top was, maar toch baalt hij. "Door pech achteruitgeslagen worden is iets waar ik het moeilijker mee heb dan op mijn waarde geklopt te worden. Ik was geen 100 procent, maar moest meteen achtervolgen", besluit de crosser.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties