Geslaagde comeback voor Boom in Wereldbeker: "Hier ben ik heel tevreden mee"

Redactie
| 3 reacties
Geslaagde comeback voor Boom in Wereldbeker: "Hier ben ik heel tevreden mee"

Lars Boom had er al enkele crossen in Spanje opzitten, maar stond vandaag aan de start van de Wereldbeker in Heusden-Zolder. De Nederlander reed er naar een elfde plek en was daar tevreden mee.

"Hier ben ik heel tevreden mee. Het gevoel is veel beter dan vorig jaar", liet Boom weten tegenover Het Nieuwsblad. De voormalige wereldkampioen kende een prima start en schoof al meteen op. "Fijn, dat het zo snel ging. Vorig jaar lukte dat me toen ook vrij goed, maar daarna liep het voor geen meter meer."

Even op weg naar top vijf

De Nederlander leek even op weg naar een plek in de top vijf, maar zover kwam het niet. "Ik had mezelf voorgenomen om heel goed te starten en dan gewoon te kijken waar ik zat. Ik wou proberen om die positie ronde na ronde te houden."

"Dat lukte lange tijd, maar op een gegeven moment merk je dan wel dat je technisch toch wel wat onder ligt in vergelijking met die andere jongens die zoveel crossen rijden. Zij pakken dan enkele meters ten opzichte van me in technische stukken en bochten, en dan verlies je wat plekjes op het eind", besluit Boom.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties