Van Aert opgelucht met zege: "Dat wou ik vandaag niet opnieuw laten gebeuren"

Redactie
| 17 reacties
Van Aert opgelucht met zege: "Dat wou ik vandaag niet opnieuw laten gebeuren"

Er viel in Heusden-Zolder weinig te doen aan Wout Van Aert, die met een minuut voorsprong naar de overwinning reed. De zege in de Wereldbeker deed duidelijk deugd bij de wereldkampioen.

Van Aert was enorm blij met de zege en dat liet hij ook merken met zijn zegegebaar. "Het deed deugd om nog eens te winnen en dus mocht daar eens wat show bij", bekent een lachende Wout Van Aert voor de camera. "Eerst show verkopen en dan zeggen dat het per ongeluk was, dat doet ik niet."

Van Aert reed quasi een hele koers alleen. "Als ik mijn tactiek zo plan, is dat mijn beste manier van koersen. Vorig week werd ik in de laatste ronde geklopt en dat wou ik vandaag niet opnieuw laten gebeuren. Ik wou mijn kaarten eerder op tafel gooien, maar het was niet de bedoeling om zo snel alleen te komen."

"Het was niet de bedoeling om zo snel alleen te komen" - Wout Van Aert

"Ik zag dat Mathieu niet goed weg was, dus dat was het signaal om het hem moeilijk te maken", aldus de wereldkampioen, die in Zolder duidelijk een parcours op zijn maat vindt. "Zolder was totaal niet mijn favoriets parcours, tot ik er wereldkampioen werd. Nu win ik er een tweede keer in een jaar. Dat kan duidelijk iets doen met een mens", besluit Van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties