Cant kan nog eens met zege aanknopen: "Na Zolder was het mentaal niet gemakkelijk"

Redactie
| 0 reacties
Cant kan nog eens met zege aanknopen: "Na Zolder was het mentaal niet gemakkelijk"

Sanne Cant kon in Loenhout na twee mentale opdoffers in Diegem en Heusden-Zolder nog eens aanknopen met de overwinning. De Belgische kampioene kwam solo aan en bleef de Nederlandse Vos en de Jong voor.

Maar gemakkelijk was het zeker niet, liet Cant weten na de cross. "Het was zeker niet evident", zei ze voor de camera's. "Het was geen parcours om alleen te rijden. Op een gegeven moment kwam ik alleen te zitten en dan kon ik maar één ding proberen: ik ben vol doorgegaan en dat was genoeg."

Dankzij haar zege heeft Cant opnieuw een stap gezet naar eindwinst. "Er kan nog veel gebeuren, want er zijn nog twee manches die gereden moeten worden", beseft de Belgische kampioene. "Maar ik heb het voor de wedstrijd ook gezegd. Ik ben niet bezig met het klassement. Ik win veel liever hier dan dat ik het klassement win."

Ik ben niet bezig met dat klassement - Sanne Cant

Een mentale opsteker voor Cant na de twee zeges van Vos. "Na Zolder was het mentaal niet gemakkelijk. Ik had toen het gevoel dat ik echt kon winnen. Vandaag wou ik ook laten zien dat ik het ook wel op eigen kracht kan. Ik denk wel dat het redelijk mooi was om naar te kijken", besluit Cant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties