Geen Stybar op het WK: "Of het moest zijn dat ik in Loenhout Van Aert en van der Poel klop met een minuut voorsprong"

Redactie
| 2 reacties
Geen Stybar op het WK: "Of het moest zijn dat ik in Loenhout Van Aert en van der Poel klop met een minuut voorsprong"

Zdenek Stybar staat deze winter aan de start van twee crossen, maar de kans lijkt eerder klein dat daar nog een wedstrijd in het veld zal bijkomen. Ook het wereldkampioenschap in Luxemburg is dus in principe geen optie voor de Tsjech.

Lars Boom staat net als Stybar aan de start van enkele crossen, maar in tegenstelling tot Sybar zakt de Nederlander wel af naar het WK in Bieles. "De kans dat ik daar start, is heel klein. Al heb ik er nog niet over nagedacht", opent Stybar. "Begin januari vertrek ik alweer voor twee weken naar Calpe. In de tweede helft van januari opnieuw... De focus ligt op het voorjaar."

"Daar bestaat geen twijfel over. Jammer dat er tussen dat WK veldrijden en de eerste voorbereidingswedstrijden zo weinig tijd is", aldus de Tsjech in HLN. In 2014 was er net als nu ook weinig tijd tussen, maar toen werd Stybar wél wereldkampioen in Hoogerheide. "Dat is moeilijk te vergelijken, vind ik. Het parcours in Hoogerheide was op mijn lijf geschreven."

En dus zal er zo goed als zeker geen duel komen tussen Stybar en de twee grote tenoren Mathieu van der Poel en Wout Van Aert. "Of het moest zijn dat ik in Loenhout beide heren klop met een minuut voorsprong. Maar dat is ook niet realistisch, zeker?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties