Keisse gaat Wiggins missen: "Niet alleen als renner, maar ook als persoonlijkheid een voorbeeld"

Redactie
| 0 reacties
Keisse gaat Wiggins missen: "Niet alleen als renner, maar ook als persoonlijkheid een voorbeeld"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het afscheid van Bradley Wiggins van de wielersport was voor Iljo Keisse niet echt een verrassing van formaat. De renner van Quick-Step Floors heeft het grootste respect voor Wiggins, maar vindt het jammer dat hij geen echt afscheid heeft gekregen.

"Een renner van zijn kaliber had dat wel verdiend. Zoals Cancellara er eentje kreeg in Gent", aldus Keisse bij Sporza. Keisse had heel wat respect voor Wiggo, zeker omdat hij net als de Oost-Vlaming zowel op de weg als op de piste actief was. "Hij is opgegroeid als baanwielrenner en heeft op de piste alles bereikt wat er te bereiken valt."

"Daarna heeft hij de switch gemaakt naar de weg en daar de Tour, het WK en de Olympische Spelen gewonnen. Dan is hij opnieuw teruggekeerd naar de baan en heeft hij daar nóg eens gewonnen. Maar hij is niet alleen als renner een voorbeeld. Ook als persoonlijkheid. Hij had overal lak aan en dat sprak de mensen wel aan", zegt de renner.

Wiggins kon wel eens arrogant overkomen, maar Keisse heeft niets dan respect voor Wiggins. "Ik vond het bijvoorbeeld supersympathiek dat hij na de Zesdaagse van Gent nog een feestje is komen bouwen in het café van mijn vader, met zijn vrouw en zijn hele entourage."

Feestje na Zesdaagse van Gent

"Dat betekende heel veel voor mij en mijn vader en het typeert hem ook. Dat hij als grote Britse sportman gewoon een café in België binnenstapt. Hij had de voetjes altijd op de grond. Ik zal hem missen", besluit Keisse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties