Winnaar Wout Van Aert na valpartij van der Poel: "Mathieu wou iets te veel risico nemen om Tom Meeusen te passeren"

Redactie
| 17 reacties
Winnaar Wout Van Aert na valpartij van der Poel: "Mathieu wou iets te veel risico nemen om Tom Meeusen te passeren"
Foto: © photonews

Wout Van Aert was de winnaar in de Azencross van Loenhout, maar de wereldkampioen zag ook zijn grote concurrent Mathieu van der Poel ten val komen. Van Aert hoopt dat de Nederlander snel terug is.

"Ik ben blij dat ik gewonnen heb", liet Van Aert weten na de koers. "Het was een snelle cross, maar ik had een slechte start. Ik kwam toch nog in mijn ritme en dan was het een mooie overwinning. Het was mooi om naar te kijken, maar het was heel lastig. Ik moest Mathieu onder druk blijven zetten, maar er bleven heel wat jongens in mijn wiel zitten."

En dan komen we natuurlijk bij hét nieuwsfeit van de dag: de valpartij van Mathieu van der Poel. "Ik denk dat Mathieu iets te veel risico wou nemen om Tom (Meeusen) te passeren. Hij was iets te enthousiast. Toen hij viel, zag ik meteen dat het iets pijnlijk was. Ik hoop van harte dat het meevalt en dat hij snel terug kan crossen."

"Ik hoop van harte dat het meevalt en dat hij snel terug kan crossen"

Van Aert hoopt dat de Nederlander snel terug is. "We mogen niet te snel voorspellingen doen, maar dit zou niet goed zijn voor de sport. Het was een stom voorval, maar je bent soms zodanig opgejaagd dat er dingen mislopen. Onze strijd was heel het seizoen al heel mooi. Laat ons hopen dat Mathieu volgende week al opnieuw kan koersen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties