Wout Van Aert wint in Loenhout, Mathieu van der Poel afgevoerd met draagberrie na zware valpartij

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 25 reacties
Wout Van Aert wint in Loenhout, Mathieu van der Poel afgevoerd met draagberrie na zware valpartij

Wout Van Aert heeft de Azencross in Loenhout gewonnen. De wereldkampioen in het veld kwam solo aan na een stevige versnelling. Het nieuws van de dag was echter de zware valpartij van Mathieu van der Poel.

Wout Van Aert kende een matige start in Loenhout, grote concurrent Mathieu van der Poel was wel goed weg. Ook Zdenek Stybar was in de voorste regionen te vinden, maar al snel werd het duidelijk dat de voormalige wereldkampioen van Quick-Step Floors geen rol van betekenis zou spelen.

Mathieu van der Poel probeerde het solo, maar een sterke Wout Van Aert bracht de achtervolgers terug tot bij de Nederlander. Uiteindelijk kwam er een aansluiting en was er een kopgroep van vijf: Van Aert, van der Poel, Meeusen, Pauwels en Vanthourenhout.

Van der Poel afgevoerd met draagberrie

Even later gebeurde het onwaarschijnlijke. Van der Poel kwam zwaar ten val en bleef minutenlang liggen. Pas na tien minuten werd de Nederlandse kampioen met een draagberrie verplaatst. Het verdict is wellicht heel zwaar voor van der Poel, maar daar zal later meer uitsluitsel over komen.

Van Aert versnelde vooraan en liet de concurrentie achter. Vanthourenhout probeerde nog wel, maar geraakte niet meer tot bij de wereldkampioen. Van Aert bleef Tom Meeusen nipt voor in de laatste rechte lijn. Kevin Pauwels werd derde, Toon Aerts vierde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties