Wout Van Aert kiest zijn sportmoment van het jaar: "Ook wij mogen onze fiets niet achterlaten"

Redactie
| 0 reacties
Wout Van Aert kiest zijn sportmoment van het jaar: "Ook wij mogen onze fiets niet achterlaten"

Veldrijders Mathieu van der Poel en Wout Van Aert gingen bij Sporza op zoek naar hun sportmoment van 2016. De Nederlander koos verrassend voor een landgenoot, terwijl Van Aert terugkeerde naar de Tour de France.

Mathieu van der Poel koos voor de regenrace van Max Verstappen in Brazilië als moment van het jaar, maar Wout Van Aert hield het bij wielrennen. Hij koos voor het moment dat Chris Froome zonder fiets kwam te zitten op de Mont Ventoux. "Ik snap niet waarom hij begon te lopen", vraagt Van Aert zich af bij Sporza.

"Een normale reactie bij pech in de koers is wachten op een nieuwe fiets. Het is niet omdat het de Mont Ventoux is dat je opeens je fiets mag achterlaten. Als iedereen zou beginnen te lopen in de koers zouden we vreemde koersen krijgen. In het veldrijden is dat natuurlijk anders, maar onze fiets mogen we ook niet achterlaten", aldus de wereldkampioen.

Thomas De Gendt en Serge Pauwels op de Mont Ventoux

Maar naast het incident van Froome waren er met Serge Pauwels en Thomas De Gendt twee Belgen die vooraan een hoofdrol opeisten. "Het was een fantastische rit met twee Belgen vooraan op de Ventoux. Dat is volgens mij bijna nooit gezien, maar daar was achteraf nog weinig over te doen door de actie van Froome. Dat is jammer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties