Zdenek Stybar legt uit waarom hij slechts twee in plaats van meerdere crossen rijdt

Redactie
| 5 reacties
Zdenek Stybar legt uit waarom hij slechts twee in plaats van meerdere crossen rijdt

Zdenek Stybar staat straks aan de start van de cross in Loenhout. De Tsjech zal deze winter slechts twee crossen rijden, ondanks het feit dat hij graag nog enkele veldritten wou rijden. Maar daar was één persoon niet mee opgezet...

Het was vrouw Ine die het niet zag zitten om Stybar ook nog in andere crossen te laten starten. "Ik zal eerlijk zijn. Eigenlijk wilde ik maandag ook van start in Heusden-Zolder", doet Stybar zijn verhaal. "En ik zag het ook wel zitten om op 1 januari in Baal mee te doen aan de GP Sven Nys. Alleen... Ine wilde niet echt meewerken", lacht de Tsjech.

Kerstdagen

En dat heeft natuurlijk alles te maken met de eindejaarsperiode en de kerstfeesten. "Na onze ploegstage in Spanje zijn we onmiddellijk afgereisd naar Tsjechië, waar we kerst vierden met mijn familie. Begrijpelijkerwijze wilde Ine dat we tweede kerstdag bij haar papa doorbrachten", legt Stybar uit in HLN.

"Idem wat Nieuwjaar betreft: dat vieren we bij Ines mama. Als wielrenner is dat misschien geen gemakkelijke keuze. Anderzijds: zoveel dagen op een jaar moet ik me nu ook niet opofferen voor de familie. Meestal is het omgekeerd. Dus ik kan daar wel mee leven", besluit de voormalige wereldkampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties