Zoon van Sven Nys verrast met eerste podiumplek in A-cross: "Niet verwacht dat ik zo goed zou zijn"

Redactie
| 24 reacties
Zoon van Sven Nys verrast met eerste podiumplek in A-cross: "Niet verwacht dat ik zo goed zou zijn"
Foto: © SC

De Nederlander Luke Verburg mocht bij de nieuwelingen zegevieren in Loenhout. De derde plek ging naar een sterke Thibau Nys. Daar was de zoon van voormalig wereldkampioen Sven Nys erg blij mee.

Aan nummers één en twee Luke Verburg en Ryan Cortjens viel er weinig te doen in Loenhout. Nys legde beslag op een derde plek. "Ik had twee weken niet gekoerst en had dan ook niet verwacht dat ik vandaag zo goed zou zijn", zei Thibau Nys na zijn wedstrijd. "Ik belandde in de eerste ronde in een tweede groepje."

"Omdat alles samentroepte, kon ik zonder al te veel inspanningen naar voren opschuiven. In de laatste ronde rekende ik op mijn sterke sprint om het verschil te maken", zegt de zoon van Sven Nys bij Sport.be. Het was voor Thibau Nys zijn eerste podiumplek in een A-cross bij de nieuwelingen.

Volgende week BK

"Ik heb de voorbije maanden bewust wat kleinere wedstrijden gereden. Zo'n grote cross vond ik als eerstejaars iets te riskant. Loenhout paste nu perfect in mijn programma. Volgende week hoop ik op het BK mee te doen voor de eerste plaats, al is Dante Coremans in mijn ogen wel de topfavoriet", besluit Nys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties