Ambitieuze Louis Vervaeke voor 2017: "Geloof echt wel dat dat mijn sterkste punt is"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ambitieuze Louis Vervaeke voor 2017: "Geloof echt wel dat dat mijn sterkste punt is"

De jonge Louis Vervaeke begint weldra aan zijn derde seizoen bij de profs. De nog altijd maar 23-jarige renner van Lotto Soudal, een klimtalent voor de toekomst, hoopt een nieuwe stap hogerop te zetten.

Vervaeke is voorzichtig wat betreft zijn doelstellingen voor het komende jaar. "Ik denk dat je alles stap per stap moet bekijken", opent Vervaeke. "Het begint met top tien te rijden in het algemene klassement. Maar waarom niet in een ronde voor een rit gaan, als je door omstandigheden niet voor het klassement kan gaan?"

Ronde van Spanje

"Een overwinning is altijd mooier dan een ereplaats. Daarvoor koers je", klinkt het ambitieus. Op het programma voor 2017 staat alvast de Ronde van Spanje. "Normaal rijd ik de Vuelta op het einde van het jaar. Daar wil ik een ritoverwinning nastreven. Als ik zie dat generatiegenoten zoals Pierre Latour dat kunnen, dan geloof ik dat ik dat ook wel kan."

Op termijn wil Vervaeke echt puur voor dat klassement gaan en niet zoals pakweg Tim Wellens ritzeges nastreven. "Ik geloof echt wel dat mijn sterkste punt het algemene klassement is. Ik beschik ook over een meer dan degelijke tijdrit, dus ik wil me nu daar vol op concentreren", besluit Vervaeke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties