Eli Iserbyt wint in Baal en draagt zege op aan familie De Clercq: "Hopelijk een lichtpuntje in deze donkere dagen"

Redactie
| 4 reacties
Eli Iserbyt wint in Baal en draagt zege op aan familie De Clercq: "Hopelijk een lichtpuntje in deze donkere dagen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eli Iserbyt heeft de Grote Prijs Sven Nys voor beloften gewonnen. De Belgische wereldkampioen droeg zijn zege op aan de familie van Mario De Clercq.

Het werd een bloedstollende finale van de beloftenwedstrijd in Baal. Met een perfecte balkenpassage in de laatste ronde kon Eli Iserbyt toch het laken naar zich toe trekken. Belgisch kampioen Thijs Aerts werd op enkele meters tweede. Quinten Hermans mocht nog als derde het podium op. De winnaar was met zijn gedachten bij de familie van Mario De Clercq: "We kregen vanmorgen te horen dat de vader van Mario overleden is. Dat gaf me toch extra kracht om zo diep te gaan. Ik hoop dat deze overwinning toch een lichtpuntje kan zijn in de donkere dagen van de familie De Clercq."

Gosse van der Meer schoot als beste uit de startblokken en nam zowat heel de beginfase voor zijn rekening. Daarna kwam Thijs Aerts aan het commando. De Belgische kampioen sloeg meteen een kloofje op Nicolas Cleppe en van der Meer. Eli Iserbyt ging in de laatste ronden geen enkele keer meer van de kop. Hij legde een verschroeiend tempo op, maar Aerts brak niet meteen. Pas in de absolute finale kon Iserbyt zich, door te springen over de balken, van Aerts ontdoen. Met enkele meters voorsprong kwam de wereldkampioen solo over de streep. Quinten Hermans liet Toupalik nog achter voor de laatste podiumplek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties