Sven Nys over zijn nieuwe kopman Lars van der Haar: "Het zou dom zijn om hem druk op te leggen"

Redactie
| 0 reacties
Sven Nys over zijn nieuwe kopman Lars van der Haar: "Het zou dom zijn om hem druk op te leggen"

Vanaf vandaag is Lars van der Haar officieel een Telenet Fidea Lion. De ploeg van Sven Nys heeft er zo een extra troef bij, al tempert de Kannibaal uit Baal de verwachtingen.

"Die jongen heeft gewoon heel veel tegenslag gehad", zegt Sven Nys. "Hij kampte met overbelasting die hij in de zomer heeft opgelopen. Daardoor kreeg hij af te rekenen met twee blessures en dat heeft gewoon veel te veel tijd in beslag genomen. Lars sukkelde met een spierscheur van meer dan 10 cm, dan kan je niet verwachten dat hij vandaag goed gaat presteren."

Van der Haar ligt volgens Sven Nys voor op schema. "We hadden nooit gedacht dat hij dit seizoen nog zou starten in een cross. Maar dat doet hij dus wel. Hij heeft heel hard gewerkt en we gaan wel zien waar Lars uitkomt. We gaan hem in ieder geval geen druk opleggen, dat zou wel heel erg dom zijn. We zijn blij dat we hem erbij hebben en hij moet gewoon proberen van er in februari nog iets moois van te maken. Daarna kan hij dan samen met ons een goeie voorbereiding hebben op het volgende crossseizoen."

En wat met het WK? Mogen we nog iets verwachten van de Nederlander? "Dat is moeilijk te zeggen, we gaan proberen van hem zo goed mogelijk te krijgen, maar het gaat allemaal heel snel en de ene wedstrijd volgt de andere op. Hij heeft wel dat ritme nodig van koersen. Lars heeft eigenlijk geen grote basis nodig, we moeten vooral nog mikken op een kort moment, een piekmoment eigenlijk. Hopelijk lukt dat, maar we mogen niet vergeten dat Lars van der Haar van heel ver komt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties