Wout van Aert wordt tweede in Baal: "Ik was veel te angstig in de bevroren bochten"

Redactie
| 20 reacties
Wout van Aert wordt tweede in Baal: "Ik was veel te angstig in de bevroren bochten"
Foto: © photonews

Wie dacht dat Wout van Aert bij afwezigheid van Mathieu van der Poel vlotjes naar de zege in Baal zou rijden, kwam bedrogen uit. De wereldkampioen reageerde niet op een vroege uitval van het Telenet-duo Toon Aerts - Tom Meeusen en zag winnaar Aerts nooit meer terug.

"Als ik sneller het goede gevoel had, had ik hier kunnen winnen", geeft Van Aert aan bij Sporza. "In het begin was ik veel te angstig in de bochten. Er waren nog veel bevroren stukken en ik wilde niet te veel risico's nemen. Het duurde uiteindelijk te lang vooraleer ik dat kon loslaten."

Een fietswissel moest soelaas brengen. "Maar ik zat snel te ver achteraan waardoor ik de koers niet meer kon winnen. Ik heb dan een tijdlang meegereden met een groepje en gaandeweg verbeterde het gevoel wel. Uiteindelijk was er te weinig tijd om de kloof helemaal te dichten."

Wat mogen we van Wout van Aert verwachten op het Belgisch kampioenschap, dat een kolfje naar zijn hand lijkt te zijn? "Of de omloop op mijn lijf geschreven is? Dat weet niemand, want het is de eerste keer dat er in Oostende een cross wordt georganiseerd. Het is afwachten hoe het parcours erbij ligt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties