Petr Vakoc is het speerpunt van Quick-Step Down Under, 'nieuwkomer' Dries Devenyns is de enige Belg in de selectie

Redactie
| 0 reacties
Petr Vakoc is het speerpunt van Quick-Step Down Under, 'nieuwkomer' Dries Devenyns is de enige Belg in de selectie
Foto: © photonews

Quick-Step Floors heeft zijn selectie voor de eerste rittenkoers van het jaar bekendgemaakt. De Belgische formatie treedt in de Tour Down Under met amper één Belg aan. Petr Vakoc is de 'kopman'.

Quick-Step Floors rekent in Australië op Petr Vakoč als rittenkaper. De 24-jarige Slovaak stak vorig seizoen zijn neus aan het venster met winst in de Brabantse Pijl. De 29-jarige Italiaan Gianluca Brambilla maakt dan weer zijn debuut in de WorldTour-koers. 'Nieuwkomer' Dries Devenyns is de enige Belg in de selectie.

"Ik zou graag voor een etappezege willen vechten", zegt Vakoč, die vorig jaar in de tweede etappe naar Stirling vijfde werd, in een officieel persbericht van de ploeg. De aankomst van zijn sterke etappe van vorig seizoen is dit jaar niet opgenomen in het rittenschema. "Ook al is de finish in Stirling er niet, ik ben vol vertrouwen dat er kansen voor mij zullen komen."

De ervareren Gianluca Brambilla laat zich graag verrassen Down Under. "Ik begin aan mijn achtste profjaar en ben nog nooit zo vroeg begonnen aan het seizoen begonnen. Het zal een nieuwe ervaring zijn en ik ben benieuwd hoe ik daarmee omga. Nu voel ik mij goed, maar koersen in een topwedstrijd is totaal anders dan trainen."

De volledige selectie

Jack Bauer, Gianluca Brambilla, Eros Capecchi, Dries Devenyns, Enric Mas, Petr Vakoč en Martin Velits.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross
11/11/2021 Niel
13/11/2021 Leuven

Nieuwste reacties