Topfavoriete bij de vrouwen kan achtste (!) Belgische titel op rij pakken: "Elk kampioenschap blijft speciaal"

Redactie
| 25 reacties
Topfavoriete bij de vrouwen kan achtste (!) Belgische titel op rij pakken: "Elk kampioenschap blijft speciaal"

Sanne Cant kan zondag voor de achtste keer op rij Belgisch kampioen veldrijden bij de vrouwen worden. De kopvrouw van IKO-Enertherm beseft dat iedereen naar haar zal kijken.

"Als ik win, vindt iedereen dat vanzelfsprekend. Doe ik het niet, dan ben ik de grote verliezer", beseft Sanne Cant (26). "Ik weet dat ik de grote favoriete ben en ik ben intussen oud genoeg om te weten hoe ik daar mentaal mee om moet gaan, maar evident is dat niet altijd. Zo'n BK is voor mij heel belangrijk, ik leef ernaartoe en ik draag die trui graag, ook om te trainen", zegt ze in HLN.

"Al besef ik tegelijkertijd dat het zondag zomaar gedaan kan zijn", is Cant nuchter. "Die reeks zal ooit wel eens stoppen, maar hopelijk nog niet in Oostende. Ik heb gehoord dat er vrij veel gelopen moet worden. Jammer, want zand is net mijn ding. Maar we moeten het parcours nemen zoals het is."

"Gezien mijn aantal zeges dit seizoen heb ik het gevoel dat ik de titel wel verdien, maar zo'n kampioenschap blijft natuurlijk speciaal. Veel factoren spelen een rol. Ook pech kan een einde maken aan mijn reeks. Zelf beschouw ik Ellen Van Loy als mijn grootste tegenstandster, ze reed echt sterk in Baal", besluit Cant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties