Tweevoudig Russisch kampioen én bronzen medaillewinnaar uit Peking hangt de fiets (definitief) aan de haak

Redactie
| 0 reacties
Tweevoudig Russisch kampioen én bronzen medaillewinnaar uit Peking hangt de fiets (definitief) aan de haak
Foto: © SC

Alexander Kolobnev hangt zijn fiets aan de haak. De 35-jarige Rus, die gekend stond als een uitstekende eendagsrenner, heeft dat laten weten op zijn eigen website.

"Ik ben blij dat ik mijn carrière met nog veel energie op overschot kan afsluiten", aldus Kolobnev, die in 2015 ook al zijn afscheid aankondigde, maar daarop terugkwam. "Oleg Tinkov vertelde mij onlangs bij een meeting: 'Het is tijd om jezelf voor te bereiden op het echte leven. Des te sneller je het doorhebt, des te wendbaarder zal de overgang zijn.' Ik voel een groot verlangen naar zelfontplooing", voegde de Rus er nog aan toe.

Kolobnev werd tijdens zijn loopbaan twee keer Russisch kampioen op de weg, eindigde twee keer als tweede op een wereldkampioenschap (2007 in Stuttgart achter Bettini, 2009 in Mendrisio achter Evans) en staat in de boeken als winnaar van het brons op de olympische wegrit van 2008 in Peking. Aanvankelijk eindigde Kolobnev als vierde, maar nummer twee Davide Rebellin werd betrapt op cera en uit de uitslag verwijderd. Kolobnev werd zelf ook meermaals in verband gebracht met doping, in 2011 was hij zelfs een tijdje geschorst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties