Bosmans voor BK en na 5e plek in Baal: "Conditie terug in orde na enkele weken van ziekte"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Bosmans voor BK en na 5e plek in Baal: "Conditie terug in orde na enkele weken van ziekte"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met zijn vijfde plek van vorige zondag in de GP Sven Nys bewees Wietse Bosmans opnieuw dat hij heel wat in zijn mars heeft. Zijn naam werd weinig genoemd voor het komende BK in Oostende, maar houd hem zeker maar in de gaten zondag.

Bosmans heeft er enkele moeilijke weken opzitten, maar bewees in Baal opnieuw over goede benen te beschikken. "Ik denk dat ik wel bewezen heb dat de conditie terug in orde is na een aantal weken van ziekte", opent Bosmans bij Wielerkrant.be. "Als ik zondag een goede dag heb, moet een mooie notering zeker mogelijk zijn."

Er is heel wat te doen geweest over het parcours in Oostende. "Ik denk niet dat deze omloop op mijn lijf geschreven is. Het rijden gaat wel beter dan het lopen", vervolgt Bosmans, die door de ziekte van Lyme weinig looptrainingen gedaan heeft de laatste maanden. "Ik heb heel lang geen looptraining meer mogen doen, dus dat heeft er onder geleden."

"Vroeger was ik dan weer wel een goede loper. Het zal een beetje afwachten worden, maar we zullen wel zien hoe het zondag loopt. Of ik op een plaats mik? Als je ziet hoeveel jongens er top vijf willen rijden, dan zullen er enkelen met een slecht gevoel terug naar huis keren. Als ik het beste van mezelf geef, denk ik dat ik zeker tiende kan worden."

Overgangsseizoen

Veel ambitie heeft Bosmans dus niet zondag. "Dit is voor mij een overgangsseizoen. Ik heb mezelf al enkele keren in de kijker gereden, zowel in Essen, Overijse als in Baal. Veel ambitieuzer ga ik dus niet aan de start staan", aldus de crosser, die Van Aert tipt als winnaar. "Hij steekt er al het hele seizoen bovenuit, naast Mathieu. Er zal weinig aan te doen zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties