Van Aert is topfavoriet voor het BK en toch: "Meer dan 50% kans om te verliezen"

Redactie
| 17 reacties
Van Aert is topfavoriet voor het BK en toch: "Meer dan 50% kans om te verliezen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er is maar één grote topfavoriet voor het BK van morgen in Oostende: Wout Van Aert. De wereldkampioen krijgt een snelle cross die op zijn lijf geschreven is, met bovendien nog enkele loopstroken. Toch blijft hij voorzichtig qua winstkansen.

Iedereen heeft Wout Van Aert al gebombardeerd tot topfavoriet in Oostende. Maar wat is volgens de crosser de kans dat hij verliest? "Misschien raar, maar meer dan vijftig procent kans om te verliezen", verrast Van Aert. "Dit is een kampioenschap. Ook al ben je topfavoriet, alles moet meezitten."

"Vorig jaar was ik ook veel beter dan de rest, maar in Lille kreeg ik een parcours waar ik amper het verschil kon maken. Gelukkig had ik toen een superdag, nog veel beter dan op het WK in Zolder. Anders had ik Tom Meeusen er nooit af gekregen en werd het een andere koers", vervolgt de wereldkampioen in HLN.

Niet wachten op BK

Rob Peeters heeft Van Aert al 'gesmeekt' om de cross niet in de eerste ronde te beslissen. "Ik vind niet dat ik daarvoor de enige schuldige ben. Dat komt vooral door 'diejen andere'", doelt Van Aert op Mathieu van der Poel, ook al is die er niet bij. "Als je je goed voelt, ga je op een BK niet wachten om het leuk te maken. Daar zijn andere koersen voor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties