Van Avermaet ambitieus voor nieuwe seizoen: "Ik ben even sterk als Sagan"

Redactie
| 26 reacties
Van Avermaet ambitieus voor nieuwe seizoen: "Ik ben even sterk als Sagan"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet bereidt zich met BMC voor op het nieuwe seizoen in 2017 én op een nieuwe strijd met wereldkampioen Peter Sagan. "Maar ik koers graag met hem", laat de olympische kampioen weten.

Van de concurrenten voor het voorjaar is enkel Spartacus weggevallen. "Enkel Fabian Cancellara is weg. Mijn grootste concurrent wordt Sagan, maar ik heb zeker geen schrik van hem", opent Van Avermaet bij Sporza. "Ik heb hem al een paar keer geklopt en hij mij ook. Ik ben even sterk. Als we samen naar de meet gaan is het fiftyfifty."

"Maar ik koers graag met hem. Net als ik rijdt hij open en aanvallend", aldus de BMC-renner. "Na Sagan zijn Kristoff, Boonen en Degenkolb mijn concurrenten. Snelle mannen, die een klassieke zege in de benen hebben. Van de andere Belgen verwacht ik vooral Vanmarcke en Benoot."

"Het enige voordeel zal zijn dat ik in de Amstel Gold Race nu voor mezelf kan rijden" - Van Avermaet

Eén groot verschil in 2017 voor 'Gouden Greg'. Hij zal niet meer met Philippe Gilbert in een ploeg rijden. Bevrijdend? "Nee, niet echt. De laatste twee, drie jaar hebben we goed samen gereden", aldus Van Avermaet.

"Oké, het was niet altijd makkelijk om met twee winnaars en uitgesproken kopmannen aan de start te staan. Het enige voordeel zal zijn dat ik in de Amstel Gold Race nu voor mezelf kan rijden en me niet moet opofferen", besluit de Waaslander.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties