Wout van Aert is klaar voor het BK: "Een mooi en eerlijk parcours, de sterkste zal winnen"

Redactie
| 20 reacties
Wout van Aert is klaar voor het BK: "Een mooi en eerlijk parcours, de sterkste zal winnen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert was vandaag in Oostende om het parcours van het Belgisch kampioenschap van morgen te verkennen. De regerende Belgische kampioen ziet het zitten en noemt het een mooi en eerlijk parcours.

"Ik denk dat je wel héél snel gaat als je het zand induikt na de brug", zei Wout van Aert voor de microfoon van Sporza. "Je hebt de neiging om naar je remmen te grijpen, maar dat mag je natuurlijk niet doen. Het is toch wel straffer dan ik had verwacht, ja."

Wordt de spectaculaire brug bepalend in het kampioenschap? "De brug zal toch redelijk bepalend zijn. Op de eerste loopstrook en dan die lastige brug: daar zal het verschil gemaakt worden."

Van Aert noemt het een "mooi en eerlijk parcours" en denkt dat de sterkste zal winnen. "Of toch de sterkste van de dag. De wedstrijd moet nog altijd gereden worden. Dat er veel valpartijen waren bij de jeugd? Ik kan me wel inbeelden dat er ook bij de elite veel fouten zullen gemaakt worden. De kunst is om je gewicht goed naar achter te leggen", weet Van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties