Bosmans opnieuw de oude na ziekte: "Ik had niet verwacht dat ik zo sterk zou zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Bosmans opnieuw de oude na ziekte: "Ik had niet verwacht dat ik zo sterk zou zijn"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Straks staat hij aan de start van het BK veldrijden, maar de afgelopen twee edities moest Wietse Bosmans aan zich voorbij laten gaan. De crosser lijkt net op tijd terug in vorm, dat bewees hij met zijn vijfde plek in de GP Sven Nys in Baal.

Wietse Bosmans kwam dit seizoen opnieuw boven water nadat hij twee seizoenen geleden met de ziekte van Lyme te maken kreeg. Maar in december verliep het moeilijker, want door ziekte was Bosmans geen 100%. "Het was echt helemaal geen dipje", bevestigt Bosmans. "Voor Essen en Overijse was ik op stage geweest en had ik al een goede basis gelegd."

Ziek na Overijse

"Ik was twee weken goed in orde. In Essen ben ik 9e geworden, in Overijse zou ik normaal 5e worden, maar heb ik pech gehad. Maar 3 dagen na de cross in Overijse ben ik ziek geworden. Ik ben blijven aanmodderen. Uiteindelijk had ik pas een een week voor Baal, in Loenhout, een beter gevoel", zegt de crosser bij Wielerkrant.be.

In de GP Sven Nys deed Bosmans lang mee voorin, maar uiteindelijk werd hij 5e. "In Baal had ik dan weer meer kracht in mijn benen. Daar kon ik mezelf terug laten zien. Ik had niet verwacht dat ik zo sterk zou zijn. Tot op 2,5 ronden van het einde reed ik nog mee met de wereldkampioen. Maar de laatste 2 toeren heb ik dat moeten bekopen."

"Het slechtste is nu achter de rug, dus het kan alleen maar beter gaan" - Wietse Bosmans

"Ik had niet gedacht om nog zo diep in de finale mee te doen voor het podium. Dat is zeker hoopgevend voor de toekomst. Op een zware omloop kan ik altijd goed uit de voeten", zegt Bosmans, die dus helemaal hersteld is van zijn ziektekiemen en zich klaar voelt voor het BK. "Het slechtste is nu achter de rug, dus het kan alleen maar beter gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties