Cant verovert voor de 8e keer op rij de Belgische driekleur na spannende strijd met jonge Verdonschot

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 20 reacties
Cant verovert voor de 8e keer op rij de Belgische driekleur na spannende strijd met jonge Verdonschot

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sanne Cant begon als topfavoriete aan het BK bij de vrouwen, maar kreeg haar 8e zege op rij zeker niet cadeau. De jonge Laura Verdonschot klampte lang aan, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven.

Traditioneel was er geen goede start voor Jolien Verschueren, die uit haar klikpedaal schoot en meteen op achtervolgen was aangewezen. Die andere grote namen Sanne Cant, Ellen Van Loy, Laura Verdonschot en Alicia Franck waren wél goed weg. De jonge Verdonschot, die eigenlijk nog belofte is, nam het initiatief vooraan en ging op pad met Cant.

Van Loy moest de rol lossen, Franck kon ook de ervaren Van Loy niet meer volgen. Verschueren maakte ondertussen na haar slechte start jacht op Van Loy. Maar twee valpartijen gooiden roet in het eten voor de kleuterleidster. Cant maakte 2,5 ronden voor het einde van een slipper van Verdonschot gebruik om enkele seconden te nemen.

Verdonschot en Cant naar laatste ronde

Verdonschot maakte de achterstand echter snel goed en nam meteen de kop toen ze bij de Belgische recordkampioene kwam. Met hun tweeën gingen ze de laatste ronde in. Cant deed er alles aan om een taaie Verdonschot te lossen en uiteindelijk lukte dat ook. Zo heeft ze haar 8e Belgische trui op rij beet, Verdonschot werd tweede na een sterke race.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties