Eerste Belgische driekleur voor Toon Vandebosch: "Seizoen nog niet geslaagd"

Redactie
| 0 reacties
Eerste Belgische driekleur voor Toon Vandebosch: "Seizoen nog niet geslaagd"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij de junioren viel er zaterdag weinig te doen aan Toon Vandebosch. De jonge crosser pakte zo zijn allereerste Belgische titel en was daar achteraf ontzettend blij mee.

Vandebosch maakte er een onemanshow van bij de junioren en reed overtuigend naar de Belgische titel. "Ik heb de wedstrijd meteen in handen genomen", opent Vandebosch in HLN. "Op het technische gedeelte op de renbaan kon ik iedere ronde een voorsprong van een tiental seconden nemen."

Maar in de zandstroken had Vandebosch het moeilijk. "Die voorsprong verloor ik telkens tijdens de looppassage door het zand, maar dat was niet erg. Ik nam daar wat gas terug, terwijl de rest al lopend de kloof moest dichten. Zo voelde ik dat de anderen ronde na ronde kraakten. In de slotfase kon ik de definitieve kloof slaan."

Wereldbeker, Superprestige en WK

"Enkel pech kon mij nog van de titel houden. Ik zou nog niet meteen zeggen dat mijn seizoen nu geslaagd is. Ik wil graag nog de Wereldbeker en Superprestige op zak steken. En het WK staat ook nog in de agenda. De Brit Thomas Pidcock is zeker te verslaan", besluit de jonge crosser.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties