Nederlandse kopman keert terug naar de Tour Down Under: "Veel goede herinneringen"

Redactie
| 0 reacties
Nederlandse kopman keert terug naar de Tour Down Under: "Veel goede herinneringen"
Foto: © photonews

In 2013 haalde Tom-Jelte Slagter op grootse wijze zijn eerste zege in het profpeloton. De toen amper 23-jarige Nederlander won een etappe én het eindklassement in de Tour Down Under. Ook dit jaar verschijnt hij er met klassementsambities aan de start.

Vier jaar geleden zorgde Tom-Jelte Slagter voor een behoorlijke verrassing. Als 23-jarige stond hij in zijn derde profjaar al bekend als een groot talent, maar weinig wielerfans hadden verwacht dat hij in 2013 al een rittenkoers als de Tour Down Under zou kunnen winnen. Dit seizoen keert Slagter voor het eerst terug naar de plek van zijn grote doorbraak.

"Ja, dit is een heel speciale koers voor mij", zegt de Nederlander aan WielerFlits. "Die overwinning was geweldig. Ik heb daar veel goede herinneringen aan over gehouden." De etappezege Down Under (in een duel met Gilbert en Goss) was pas zijn eerste profzege, maar meteen eentje om in te lijsten. "Hopelijk kan ik er weer strijden voor de eindzege. Ik heb een goede winter achter de rug en ga daar van start als kopman", zegt de 27-jarige renner van Cannondale-Drapac.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic
20/03/2021 Milaan - San Remo

Nieuwste reacties