Nibali zet alles op Giro en past voor La Doyenne en Tour de France

Redactie
| 0 reacties
Nibali zet alles op Giro en past voor La Doyenne en Tour de France

Vincenzo Nibali laat komend jaar de Tour de France en Luik-Bastenaken-Luik schieten. De 32-jarige Italiaan zet alles op alles om in 2017 voor de derde keer de Giro te winnen. De Ronde van Italië start immers in 'zijn' Sicilië.

Vincenzo Nibali zal er dit jaar niet bij zijn in Luik-Bastenaken-Luik. De Italiaanse klimmer heeft zijn zinnen gezet op de 100ste Giro d’Italia die hij voor de derde keer wil winnen en die bovendien bij hem thuis start in Sicilië. "Luik is een klassieker die me na aan het hart ligt", zei de dubbele Girowinnaar in Manana. "Maar het ziet ernaar uit dat ik er voor het eerst sinds ik prof ben niet bij zal zijn."

Nibali startte twaalf keer op rij in La Doyenne en was vijf jaar geleden tweede achter Maxim Iglinskiy. "Een eendagswedstrijd is niet compatibel in de voorbereiding van het hoofddoel van het jaar. Als voorbereiding denk ik eerder aan de Ronde van Kroatië (18-23 april)." Nibali zal ook de Tour de France overslaan, Ion Izagirre zal er de kopman worden van de nagelnieuwe Bahrain-Merida-ploeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties