Ook in Nederland is er maar één favoriet: "Als ik verlies, zal ik sowieso teleurgesteld zijn"

Redactie
| 7 reacties
Ook in Nederland is er maar één favoriet: "Als ik verlies, zal ik sowieso teleurgesteld zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In Sint-Michielsgestel staat deze namiddag het Nederlands kampioenschap veldrijden op het programma. Mathieu van der Poel is de topfavoriet om zichzelf op te volgen.

Op de vraag hoe Mathieu van der Poel de Nederlandse driekleur nog zou kunnen mislopen, antwoordt hij gevat: "Dan moeten ze harder rijden dan ik. Het is moeilijk te zeggen hoe ze mij moeten kloppen. Ik weet het zelf eigenlijk niet", zegt Van der Poel aan WielerFlits.

"Als je de rest van het seizoen bekijkt zou het inderdaad logisch zijn als ik het NK win, maar het is een wedstrijd die we nog moeten rijden. En dat vergeten wel heel veel mensen. Ik wil natuurlijk heel graag winnen. Als ik verlies, zal ik sowieso teleurgesteld zijn", aldus Van der Poel.

Het NK is echter niet het hoofddoel van de 21-jarige renner van Beobank-Corendon. "Het grotere doel voor mij is het WK in Luxemburg. Ik ervaar het Nederlands kampioenschap niet meer als druk. Voor mij is het NK een wedstrijd zoals iedere andere wedstrijd. Maar dat wil niet zeggen dat ik er niet alles aan ga doen om Nederlands kampioen te worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties