Sven Nys weet het: "De toekomstige kam­pioen zal sterk én slim moeten zijn"

Redactie
| 6 reacties
Sven Nys weet het: "De toekomstige kam­pioen zal sterk én slim moeten zijn"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sven Nys zag zaterdag zijn zoon Thibau naar een Belgische titel rijden bij de nieuwelingen en hoopt uiteraard dat één van zijn renners ook aan het feest mag bij de mannen. Nys kwam nog eens terug op de lastigheid van het parcours.

Vooral die brug valt zeker niet te onderschatten volgens de teammanager van Telenet Fidea. "Die brug is enorm lastig. Als je daar doortrekt, kan je een verschil maken", zegt Nys. "De toekomstige kam­pioen zal sterk én slim moeten zijn. Op het strand zal vooral de power worden aangesproken. De brug is lastig en tegelijk iets wat we nooit eerder hebben meegemaakt."

"Het is onvoorstelbaar met wat voor een snelheid we op het strand aankomen. Maar ik zie vooral mogelijkheden wanneer de renners vanop het strand de brug oprijden. De zone op de hippodroom is dan weer technisch. Dat maakt dat er moet worden gedoseerd", aldus Nys in HNB.

Zware cross

Maar het zal volgens Nys gegarandeerd afzien worden. "Wie op het strand te heftig tekeergaat, zal fouten maken op de renbaan. Dat het een zware wedstrijd wordt, staat nu al vast. En een unieke: die imposante brug en de passage over het strand", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties