Toon Aerts niet te spreken na 'hulp' op BK: "Op WK niet opnieuw achtervolgen, want daar heb ik het mee gehad"

Redactie
| 16 reacties
Toon Aerts niet te spreken na 'hulp' op BK: "Op WK niet opnieuw achtervolgen, want daar heb ik het mee gehad"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toon Aerts werd vooraf getipt als dé grote uitdager van Wout Van Aert op het BK in Oostende. De renner van Telenet Fidea ontgoochelde met een vijfde plek, maar was niet te spreken over het koersgedrag van enkele andere crossers.

"Een vijfde plaats is niet waarvoor ik naar hier ben gekomen. Ik wilde op het podium staan", bekende een ontgoochelde Toon Aerts. Aan Wout Van Aert viel er weinig te doen. "Het is sneller beslist dan mijn start gebeurd was. Hij had al meteen wat voorsprong, dus het was aan mij om de achtervolging in te zetten, want niemand anders kwam met initiatief."

Toon Aerts was de enige die de achtervolging op de wereldkampioen probeerde in te zetten. Maar hulp kreeg hij niet. "In de eerste helft van de koers heb ik tempo proberen te maken", vervolgt Aerts bij Sporza. "Ik denk dat er niemand vandaag zal zeggen dat hij zich volledig heeft leeggereden."

Andere tactiek op WK

Nu is het voor Aerts uitkijken naar het WK in Luxemburg. Maar de Europese kampioen zal het daar anders aanpakken. "Ik denk dat ik op het WK een andere tactiek ga gebruiken en vol voor een medaille zal gaan. Ik ga daar niet achtervolgen, want daar heb ik het mee gehad."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties