Vanthourenhout hoopt op podium: "Na een ronde of twee, drie zal het voor de tweede plek te doen zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Vanthourenhout hoopt op podium: "Na een ronde of twee, drie zal het voor de tweede plek te doen zijn"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zo goed als iedereen is er al zeker van: Wout Van Aert wint straks het BK bij de mannen. Maar er zijn ook heel wat outsiders voor de titel en het podium. Michael Vanthourenhout is er daar eentje van.

Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games) weet dat er aan Wout Van Aert weinig te doen zal zijn. "Als er iemand is die Van Aert kan volgen, dan zal die dat toch maar enkele ronden kunnen volhouden", klinkt het bij zijn team. "Na een ronde of twee, drie zal het voor de tweede plek te doen zijn, verwacht ik."

Bij Marlux-Napoleon Games mikken ze dus voluit op de tweede en derde plek. "Voor ons komt het erop aan zo goed mogelijk te proberen starten en de twee resterende podiumplekken proberen in te nemen. Al is ook Toon Aerts zeer goed bezig. Ook hij zal op deze omloop goed uit de voeten kunnen", aldus de West-Vlaming.

Boost geven

"Van de wedstrijd in Baal onthield ik dat ook ik conditioneel stilletjes aan weer richting mijn top aan het groeien ben. Hopelijk kan ik mezelf een boost geven door ook op het BK op het podium te staan", besluit Vanthourenhout.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties