Wout Van Aert doet zijn verhaal na ware demonstratie: "Zelf verschoten hoe het verlopen is"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 19 reacties
Wout Van Aert doet zijn verhaal na ware demonstratie: "Zelf verschoten hoe het verlopen is"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was een echte onemanshow op het Belgisch kampioenschap veldrijden. Wout Van Aert liet geen spaander heel van de concurrentie en had nog ruim de tijd om zijn fiets hoog in de lucht te steken bij het overschrijden van de meet.

"Ik had tijd om er over na te denken", lachte Wout Van Aert voor de camera's na zijn tweede Belgische driekleur. "Dit was mijn eerste overwinning voor mijn nieuwe team. Ik rij ook graag met die nieuwe fiets. Het was een ongelofelijk dag." Van de concurrentie was er geen sprake in Oostende. Iedereen reed al snel voor die tweede plek.

"Ik had echt niet gedacht dat ik al in de eerste ronde zou wegrijden. Ik had snel het goede gevoel te pakken, maar ik ben zelf verschoten hoe het verlopen is", bekent de Kempenaar, die vol lof was over het parcours in Oostende. "Ik vond het een fantastisch stuk op die brug. Met 50 per uur de zandbak induiken, dat zijn we niet gewoon."

"Deze trui is al binnen, dus laat mij hier eerst maar van genieten" - Wout Van Aert

"Dit was een enorm mooi parcours en ik heb ervan genoten", klinkt het. Nu is het dus uitkijken naar het WK in Luxemburg. "Enige tijd geleden heb ik gezegd dat ik nog een titel wou om mijn seizoen geslaagd te noemen. Maar het WK is natuurlijk mijn volgende grote doel. Deze trui is al binnen, dus laat mij hier eerst maar van genieten", besluit Van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties