Wuyts voert de druk nog wat op: "Zijn grootste tegenstander is hijzelf"

Redactie
| 4 reacties
Wuyts voert de druk nog wat op: "Zijn grootste tegenstander is hijzelf"

Vandaag is Wout van Aert dé topfavoriet om zichzelf op te volgen als Belgisch kampioen veldrijden. Ook commentator Michel Wuyts weet dat de kans klein is dat de 22-jarige Van Aert het niét haalt.

"Hij zegt zelf dat er meer dan 50 procent kans is dat hij niet wint, ik corrigeer dat door te zeggen dat het 80 procent zeker is dat hij wel wint.", zegt wielercommentator Michel Wuyts op Sporza. "Er moet al heel veel gebeuren om hem van de titel te houden. Hij is niet meer zo stressgevoelig en ook de factor Van der Poel speelt morgen niet."

"Bovendien is het parcours dermate zwaar dat je zelfs na pech nog heel veel kan redden. Hij hoeft zelfs niet 100 procent te zijn om te winnen. Ook aan 90 of 85 procent maakt hij kipkap van de tegenstand", weet Wuyts. "Hij steekt er zo ver bovenuit op het vlak van talent, van vermogen en van intelligentie. Zijn grootste tegenstander is hijzelf."

Wie ziet Wuyts als voornaamste concurrenten van Van Aert? "De mannen van Telenet-Fidea, Toon Aerts en ook wel Tom Meeusen, zullen het hem lastig maken. In de roes van het weekend, na de titel bij de beloften voor bijvoorbeeld Thijs Aerts, zullen ze dubbel gemotiveerd zijn. Misschien proberen ze een openingsronde zoals in Baal, maar de omstandigheden zijn wel anders. Ik denk dat Van Aert ze hooguit een ronde in de waan laat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties