Bosmans opnieuw boven water na ziekte van Lyme: "Ik heb heel diep gezeten"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Bosmans opnieuw boven water na ziekte van Lyme: "Ik heb heel diep gezeten"

Wietse Bosmans is de laatste maanden weer boven water gekomen. De crosser van Beobank-Corendon kende enkele jaren van pech nadat de ziekte van Lyme werd vastgesteld. Toch is Bosmans nog steeds niet 100% de oude.

Nog steeds maar 25 jaar oud, maar Bosmans zag al enkele jaren van zijn carrière in rook opgaan. Dit jaar lijkt hij zijn plek in de subtop weer beet te hebben. Maar Bosmans voelt dat de ziekte nog in zijn lijf zit. "Dat is nog altijd een proces. Mijn lichaam heeft daar heel erg van afgezien", doet Bosmans zijn verhaal bij Wielerkrant.be.

"Het duurt 18 maanden voor je darmflora terug 100% werkt. Ik kon sinds vorige zomer terug veel harder trainen. Je moet niet meer oppassen dat je je snel moe voelt omdat je lichaam zo lang heeft afgezien. Dus het ziet er wel goed uit. Ik mag van geluk spreken dat ik helemaal van die ziekte vanaf ben", zegt de crosser.

Maar Bosmans kende in die periode ook moeilijke momenten. "Op bepaalde momenten was het heel moeilijk. Heel wat mensen hebben mij geholpen, maar het moet van jezelf komen. Ik heb heel diep gezeten. Maar ik probeer er nog weinig aan te denken. Ik ben blij dat ik terug een gezonde mens aan het worden ben en dat ik opnieuw op hoog niveau kan fietsen."

Niveau Sweeck en Aerts

Kan hij zich de volgende jaren opnieuw meten met de allerbesten? "Dat zullen we de komende jaren moeten zien. De ploegleiding zegt wel dat ik het talent heb en mijn conditie en testen wijzen dat uit. Ik hoop dat ik dat de komende jaren kan laten zien. Van der Poel en Van Aert af en toe het lastig maken, zoals Toon (Aerts) en Laurens (Sweeck) doen, daar acht ik me toe in staat", besluit Bosmans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties