Niels Albert ging door een donkere periode: "Ik zat op de rand van een depressie, ja"

Redactie
| 6 reacties
Niels Albert ging door een donkere periode: "Ik zat op de rand van een depressie, ja"
Foto: © SC

In 2014 kwam het nieuws als een donderslag bij heldere hemel. Niels Albert moest door hartproblemen vroegtijdig een punt zetten achter zijn wielercarrière. Daar had hij het heel moeilijk mee, blikt hij nog eens terug.

Albert ging door een donkere periode en dat had ook consequenties voor zijn huwelijk. "Chantal en ik hebben het einde van mijn wielercarrière elk op onze eigen manier verwerkt", opent Albert. "We hebben allebei fouten gemaakt waardoor we elkaar kwijt raakten. Het was het begin van een moeilijke periode: mijn fietsenwinkel ging net open en thuis ging het slecht."

Een depressie was dan ook kortbij voor de huidige ploegleider. "Tijdens de opnames van Kroost in Koksijde, uitgerekend de plek waar ik ooit wereldkampioen werd, brak ik", vervolgt Albert in Story. "Ik zat op de rand van een depressie, ja. Er waren dagen dat ik alleen maar wilde dat het zo snel mogelijk weer avond was."

"Waarom ik?"

"Maar er waren ook dagen dat ik me voluit op mijn winkel smeet. Ik heb nooit zelfmoordneigingen gehad, maar ik heb me wel vaak afgevraagd: 'Waarom ik?' Ik heb altijd heel hard geleefd voor mijn sport en ik had gedacht tot mijn 35e of 40e te koersen. Dus het verdict was heel zwaar", concludeert Albert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties