Niels Albert haalt uit naar vader van der Poel: "Zijn daar geen regels voor?"

Redactie
| 24 reacties
Niels Albert haalt uit naar vader van der Poel: "Zijn daar geen regels voor?"

Niels Albert heeft enkele weken voor het WK in het Luxemburgse Bieles uitgehaald naar Adrie van der Poel. De ploegleider van Wout Van Aert vindt het niet kunnen dat de vader van Mathieu het WK-parcours mee uittekent.

Adrie van der Poel geeft de organisatie in Bieles advies over het parcours. 'Not done', vindt Niels Albert. "Ik heb vernomen dat Adrie van der Poel vorige en deze week de organisatie bijstaat", opent hij bij Sporza. "Dat vind ik toch vreemd. Stel je voor dat Patrick Lefevere een paar keer voor het WK wielrennen om advies wordt gevraagd door de organisatie."

"Dat zouden de andere renners en ploegleiders toch bizar vinden", aldus de ploegleider. "Patrick of zijn ploegleider zouden toch altijd een parcours uitstippelen dat in het voordeel is van hun renners. Ik kan me nu niet van de indruk ontdoen dat Adrie dat ook zal doen in Luxemburg. Zijn daar geen regels voor? Mag iedereen zo maar zijn zegje doen?"

"Enkel de organisatie is verantwoordelijk voor zijn parcours" - Niels Albert

Albert is het parcours in Bieles zelf nog niet gaan verkennen. "En het is ook niet aan mij om uitspraken te doen over het parcours of dingen aan te passen", laat Albert weten. "Enkel de organisatie is verantwoordelijk voor zijn parcours, en het is jammer dat de vader van een topfavoriet op één of andere manier ook betrokken partij is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties