UCI reageert op heisa over Adrie van der Poel: "Begrijp dat dat vragen kan oproepen"
Redactie
| 24 reacties

UCI geeft woordje uitleg over Adrie van der Poel en WK-parcours

UCI reageert op heisa over Adrie van der Poel: "Begrijp dat dat vragen kan oproepen"

Het is nog ruim twee weken tot het WK in Bieles, maar de aanduiding van Adrie van der Poel om mee het parcours uit te stippelen, heeft een serieuze rel veroorzaakt. Peter Van den Abeele van de UCI legt de situatie uit.

"Adrie is door de organisatie inderdaad ingehuurd om te helpen met het parcours", bevestigt Peter Van den Abeele bij Sporza. "En ik begrijp dat dat vragen kan oproepen, omdat hij de vader is van een topfavoriet. Maar uiteindelijk waken wij erover met onze technisch afgevaardigde Beat Wabel dat het parcours aan de regels voldoet."

WB in Hoogerheide

De vader van Mathieu van der Poel tekent elk jaar het parcours in Hoogerheide uit. "Adri heeft ervaring als organisator van de WB-cross in Hoogerheide en samen met zijn team is hij goed in zijn werk. Wellicht is hij daarom ingehuurd en zal er in Luxemburg een mooi uitgestippeld parcours zijn, met een mix van alle aspecten die een veldrit moet omvatten."

Maar zullen er dan ook geen hindernissen in het voordeel van zoon Mathieu zijn? "Je bouwt altijd hindernissen die in het voordeel of nadeel van de ene of andere renner zijn. In welke mate de obstakels in het voordeel van Mathieu zullen zijn, is moeilijk om af te meten", besluit Van den Abeele.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties