Van den Broeck tevreden met nieuwe rol: "Ik kon mentaal en fysiek de druk niet meer aan"

Redactie
| 0 reacties
Van den Broeck tevreden met nieuwe rol: "Ik kon mentaal en fysiek de druk niet meer aan"

Zijn avontuur bij Katusha draaide op niets uit voor voormalige rondehoop Jurgen Van den Broeck. De Kempenaar komt dit seizoen uit voor het Nederlandse Team LottoNL-Jumbo. Daar zal hij in de schaduw van Steven Kruijswijk rijden.

Van den Broeck ambieert zelf geen rol meer als kopman, maar hoopt dus Kruijswijk aan winst te helpen in de Giro. "Die rol was zelfs mijn voorwaarde om hierheen te komen", opent Van den Broeck. "Ik heb zelf gezegd dat ik niet meer voor eigen succes wil gaan. Ik wil helpen. Ik wil die stress en druk niet meer. Ik heb dat jaren gedaan."

De laatste jaren ging het met ups en downs voor de ex-renner van Lotto Soudal. "Dat ging soms goed, maar vaak ook slecht. Ik ben er heel vaak afgereden op slechte momenten en heb daar genoeg van gekregen. Ik ga nu liever iemand anders helpen, die het wél kan afmaken. Daar haal ik nu meer voldoening uit", zegt Van den Broeck bij Wielerupdate.nl.

Knieblessure

"Ik kon mentaal de druk niet aan en fysiek ook niet. In het laatste jaar bij Lotto kwam dat besef. Na mijn knieblessure was mijn lichaam niet meer hetzelfde. Je bent aan het aanmodderen en krijgt dan op je donder. Dat kan je dan het beste gewoon toegeven. Mijn lichaam kan het nog wel aan om iemand te helpen, maar de laatste punch is heel moeilijk", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties