Voorlopig geen Roubaix voor Van Aert: "Niet verstandig om Wout meteen voor de leeuwen te gooien"

Redactie
| 2 reacties
Voorlopig geen Roubaix voor Van Aert: "Niet verstandig om Wout meteen voor de leeuwen te gooien"

Nu Wout Van Aert sinds 1 januari voor een Procontinentaal team rijdt, zijn er steeds meer geruchten dat de wereldkampioen in het veld snel zal starten in koersen zoals Parijs-Roubaix. Maar zover komt het nog niet, volgens teammanager Nick Nuyens.

Daarmee bedoelt Nuyens overigens niet dat Van Aert de kwaliteiten niet heeft. "Ik geloof ook echt wel dat Wout die kwaliteiten heeft, maar ik heb al vaak gezegd dat hij zelf de overstap naar de weg moet willen maken", opent Nuyens bij Sporza. "Iedereen legt nu die link, omdat hij sinds 1 januari bij een procontinentaal team rijdt."

Nuyens geeft zijn crosser carte blanche wat betreft de keuze voor de weg. "Wij willen hem de mogelijkheid geven om van die wedstrijden te proeven als hij er zin in heeft. Wout zal zelf wel aangeven als hij bepaalde koersen wil rijden. Maar ik wil benadrukken dat hij heel graag crost en dat het niet de bedoeling is om die overstap te maken."

Geen Roubaix in 2017

In 2017 dus geen Roubaix of andere klassiekers in het voorjaar. "Het zou niet verstandig zijn om Wout meteen voor de leeuwen te gooien. Je moet hem dit jaar nog niet verwachten in het voorjaar. Met onze ervaring zullen we hem helpen bij die keuzes. Na het crossseizoen is het tijd om vooruit te kijken en na te gaan hoe we alles kunnen inplannen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties