Wout van Aert bereidt zich in Spanje voor op WK: "Trainen in functie van Luxemburg"

Redactie
| 4 reacties
Wout van Aert bereidt zich in Spanje voor op WK: "Trainen in functie van Luxemburg"

Wout van Aert speelde gisteren geen rol van betekenis in de cross in Otegem. De Belgische kampioen trok er zich weinig van aan en stapt vandaag goed gemutst in het vliegtuig richting Spanje.

"Het is goed dat we nu naar Spanje vertrekken", zegt Wout van Aert in Het Laatste Nieuws. "Ik kom daar altijd tot rust. Ik zal er specifiek werk doen in functie van het WK-parcours in Luxemburg. Ik heb het parcours zelf nog niet gezien, maar heb wel al wat filmpjes bekeken", aldus Van Aert. Het WK Veldrijden wordt op zondag 29 januari op een gloednieuwe omloop in het Luxemburgse Bieles gereden.

"Het is inderdaad een nieuw parcours. Op een WK zoals vorig jaar in Zolder weet je precies wat je kunt verwachten. In Luxemburg weet je niet hoe de omstandigheden zullen zijn", zegt Van Aert, die het de komende dagen niet al te zwaar zal maken in Spanje. "De eerste twee dagen doe ik het nog rustig. De tweede helft van de week zal ik harder trainen. De voorbereiding die op tafel ligt, ziet er goed uit. Er is Rome en dan is er de cross in Hoogerheide. Dan is het nog een week tot het WK."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties