Tweevoudig Tourwinnaar gelooft ook dit jaar nog in zijn kansen: "Te oud? Dat zorgt voor extra motivatie"

Redactie
| 8 reacties
Tweevoudig Tourwinnaar gelooft ook dit jaar nog in zijn kansen: "Te oud? Dat zorgt voor extra motivatie"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alberto Contador zet ook in 2017 alles op de Ronde van Frankrijk. De tweevoudige eindwinnaar van de Tour vindt niet dat hij te oud (34) is om nog een gooi te doen naar de gele trui.

Er zijn in de rijke geschiedenis van de Tour slechts vier renners die op 34-jarige leeftijd (of ouder) er nog in geslaagd zijn om de Tour te winnen. Maar dat zegt Alberto Contador niets. "Als mensen zeggen dat het vanwege mijn leeftijd steeds moeilijker wordt de Tour te winnen, motiveert me dat extra", zegt de Spanjaard van Trek-Segafredo in een interview met Cyclingnews.

"Waar het vooral over gaat zijn de resultaten van de tests waarin ik zie dat ik nog steeds het niveau heb om te winnen. Ik ken de statistieken over leeftijd, maar besteed er geen aandacht aan", zegt Contador, die ook verder kijkt dan de Ronde van Frankrijk. "De Tour staat centraal, maar als het alleen om die wedstrijd zou draaien, zou het wat saai worden. Er komen in het voorjaar een paar wedstrijden die er echt toe doen voor mij."

Vorig jaar, toen nog in dienst van Tinkoff, won hij een rit en werd hij derde in het eindklassement van de Ronde van de Algarve. Hij werd tweede achter Geraint Thomas in Parijs-Nice en tweede achter Nairo Quintana in de Ronde van Catalonië. Contador sloot zijn voorjaar toen af met zijn vierde eindoverwinning in de Ronde van Baskenland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties